Online Woordenboeken, apps en programma's:
Nieuw Japans Nederlands Woordenboek project
onder constructieAuteur Projectteam Japans-Nederlands Woordenboek, Oscar Veltink [...et Al.]
Taal Nederlands

Vier eeuwen Nederlands-Japanse relaties hebben volgens de initiatiefnemers van dit project nog niet geleid tot een bruikbaar modern Japans-Nederlands woordenboek. De laatste serieuze poging was van P. A. van de Stadt, wiens beknopte woordenboek “Nichi-Ran Jiten” in 1934 verscheen. Een dergelijk woordenboek zou volgens hen waardevol zijn voor iedereen die een interesse heeft in Japan, van studenten Japans of onderzoekers tot reizigers en Japan-liefhebbers.

flyer-woordenboekHet Japans-Nederlands woordenboek wil een volwaardig modern Japans-Nederlands woordenboek zijn, van minimaal 90.000 woorden. Het zal zowel in fysieke als elektronische vorm verschijnen.

De elektronische uitgave van het woordenboek zal waar mogelijk worden gekoppeld aan audiovisuele bestanden en worden voorzien van culturele achtergrondinformatie ter verduidelijking van de woorden. Het projectteam is van plan om de elektronische versie van het woordenboek te brengen als online dienst waar de gebruiker zich op kan abonneren, en/of als apps voor iPhone, iPad, en andere smartphones en tablet PC’s. Een voorproefje is al beschikbaar op de website van het project, en op het Twitter account: @jnwoordenboek

Meer informatie: Projectteam Japans-Nederlands Woordenboek

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst op door
Dit artikel maakt deel uit van de reeks Online Japans leren: Woordenboeken en vertalers van Katern: Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *