Online Woordenboeken, apps en programma's:
Japanese
Woordenboek-app voor android en iOSAuteur Spacehamster
Versie 4.5
Taal Engels

De app Japanese is een offline woordenboek met meer dan 175000 lemma, meer dan 10000 kanji en bijna 58000 voorbeeldzinnen. Japanese geeft de zoekresultaten per getypte hiragana weer, zodat je snel bij de betekenis van het gewenste woord uitkomt. Ken je de lezing niet, maar het karakter wel? Dan kun je met handschriftherkenning de bewuste kanji opzoeken.

Japanese bevat veel voorbeelden voor beginnende studenten van de Japanse taal. Ook zijn veel woorden en zinnen van audio voorzien. Japanese herkent, net als Rikaichamp ook de verschillende verbuigingen van een werkwoord en toont vervolgens een overzicht met alle verbuigingen van een werkwoord. Ook kent de app een mogelijkheid om lange teksten te vertalen. Je plakt de te vertalen tekst in de app, waarna niet alleen furigana worden toegekend, maar de woorden ook naar soort worden ingedeeld en van een vertaling voorzien.

japanese1  japanese2  japanese3  japanese4

Japanese biedt flashcards, die gebaseerd zijn op het systeem van spaced repetition. Dat betekent dat wanneer je een fout antwoord geeft, je na een paar minuten weer dezelfde vraag krijgt. Heb je het antwoord wel goed, dan wordt de vraag pas weer na een dag of nog later gesteld. De niveaus van de Japanese Language Proficiency Test zijn opgenomen in de app. De woorden die je voor de respectievelijke niveaus moet kennen zijn opgenomen in woordenlijsten. Bovendien kun je eigen gemaakte woordenlijsten exporteren naar andere apps of als platte tekst naar je vrienden sturen. Omgekeerd is ook import vanuit programma’s als Imiwa en Midori mogelijk. De app ondersteund splitview op nieuwere ipads, zodat je aan de linkerkant een Japanse tekst kunt openen en aan de rechterkant de tekst in Japanese kunt plakken om deze snel en grondig te kunnen vertalen.

Meer informatie?  www.japaneseapp.comGeplaatst op door
Dit artikel maakt deel uit van de reeks Online Japans leren: Woordenboeken en vertalers van Katern: Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *