Tokyo Girls Collection

Eens per jaar wordt een grote arena in Japan overgenomen door zo’n 30,000 fashionista’s. De reden? Tokyo Girls Collection, het grootste modespektakel van het land. Waar traditionele modeshows zich richten op het volgende seizoen (zo worden in Parijs de wintercollecties standaard in september getoond), worden tijdens Tokyo Girls Collection de trends du moment breed uitgemeten. Toeschouwers kunnen met hun mobieltjes de hebberigmakende kleren die op de catwalk te zien zijn direct aanschaffen.
Naast mode biedt Tokyo Girls Collection (TGC) ook meer entertainment. Zo doen ook celebrities hun rondje op de catwalk en zijn er muziekoptredens van grote sterren als Kyary Pamyu Pamyu, Kana Nishino en Namie Amuro. De sfeer is dan ook bijzonder- het lijkt meer op een festival of rockshow dan een modetentoonstelling, welke vaak nogal stijve en serieuze aangelegenheden zijn. Beroemde modellen als Tsubasa Masuwaka, Ashley, Elli-Rose, Jillian Kate, Anna Tsuchiya, Lena Fujii en Aya Sugimoto lopen dan ook breed lachend over de catwalk en werpen kushandjes naar het joelende publiek.

De labels die hun collectie laten zien op TGC zijn elk jaar anders. Zo krijgen nieuwkomers ook de kans om hun kleding bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. In maart lieten merken als Liz Lisa, Bonica Dot, Lands of Eden en The Shel-tter hun nieuwste collectie zien. De laatste trends zoals gezien bij het evenement waren brede zwart-witte strepen, bloemenprintjes, korte broekjes met een hoge taille, platformhakken en skinny broeken. Om nieuwe trends te ontdekken hoef je trouwens niet alleen naar de catwalk te kijken- ook de bezoeksters zijn uitermate fashionfähig.

Dol op mode en ben je deze zomer nog in Japan? De volgende Tokyo Girls Collection wordt op 31 augustus gehouden, dus sla je slag en grijp die tickets! Als voorproefje kun je hieronder een samenvatting bekijken, of ga naar TokyoFashion.com voor prachtige foto’s van Spring 2013.

2 gedachten over “Tokyo Girls Collection

    • Leuk, hè? Volgens mij zendt Fashion TV ook jaarlijks een live-verslag uit, dus als je die zender hebt dan raad ik het zeker aan om eens te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *