Online Taaltrainers, apps en programma's:
Nihongojin
In het Japans communiceren met mensen die ook deze app gebruikenAuteur Nihongonomori
Versie 4.3
Taal Japans

Doel
Het doel van Nihongojin is om de vele Japans-sprekers en studenten die over de hele wereld verspreid zijn, met elkaar in contact te brengen. Met deze app kunnen Japanners en niet-Japanners uit verschillende landen exclusief in het Japans met elkaar communiceren. Dit is een uniek kenmerk van de app, omdat veel apps nog Engelse vertalingen gebruiken om het de beginner gemakkelijk te maken. De app wil een platform bieden waar studenten met niveau N3 of hoger van de JLPT (Japanese Language Proficiency Test) informatie kunnen delen met mensen uit andere landen, vrienden kunnen maken en nieuwe inspiratie kunnen opdoen voor vakanties en reizen naar Japan.

Native speaker De app veronderstelt gevorderde kennis van het Japans, waardoor deze niet geschikt is voor beginners.

Karaktertraining Nihongojin biedt geen mogelijkheid tot het oefenen van karakters.

Bereik De makers van Nihongojin hebben ervoor gekozen om de app vorm te geven naar het voorbeeld van de mobiele Facebook-app. Je kunt door een feed scrollen, waar je ziet wat gebruikers posten. Dit varieert van foto’s van de maaltijd die genuttigd wordt tot selfies van de gebruikers, waaronder ze vertellen hoe het met henzelf gaat. Het geheel zorgt voor een persoonlijke beleving, je kunt elkaars belevenissen op de voet volgen door je te abonneren op de profielen waar je interesse in hebt en net als op Facebook onder een post reageren met berichtjes. Een handig hulpmiddel is de mogelijkheid om desgewenst furigana (fonetische leesaanwijzing boven karakters) weer te laten geven, zodat je ook zinnen waarvan je niet alle karakters kent kunt lezen. Als je een post later nog een keer wil bekijken, kun je deze opslaan door op het bladwijzer-icoontje te drukken. De makers van deze app hebben ook nagedacht over de veiligheid en privacy van de gebruikers. In de feed zit namelijk een knop om ongewenste content te rapporteren en een optie om ongewenste volgers te blokkeren. Ten slotte kent Nihongojin ook een live functie, middels welke de gebruikers live kunnen uitzenden in het Japans. Dit zagen we niet eerder in andere apps en het zorgt voor een verdieping in de leerervaring, omdat je live kunt reageren op de uitzending.

Platform De app is beschikbaar voor zowel iOS, als Android.

Prijs Nihongojin is gratis

Conclusie

Nihongojin hanteert wat ons betreft een verfrissende aanpak, omdat de app geen gebruik maakt van vooraf samengestelde zinnen en woordenlijsten, maar een conversatie is die door de gebruikers zelf gemaakt wordt. Het voordeel hiervan is dat de app echt gesproken Japans bevat, en geen kunstmatige taal. Aan de andere kunnen er, net zoals in Nederlands dat op het internet gebezigd word, wel fouten in de zinnen staan. Het is daarom van belang dat je Japans al van een behoorlijk niveau is en je ook andere studiematerialen gebruikt om grammaticale en kanji-fouten te kunnen onderscheiden.Geplaatst op door
Dit artikel maakt deel uit van de reeks Online Japans leren: Apps en taaltrainers van Katern: Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *