Online Taaltrainers, apps en programma's:
Kanji Recognizer
Als je de penseel-volgorde van je kanji wilt trainenAuteur Nikolay Elenkov
Versie 2.5.8.2
Taal Engels

Doel Het in de juiste volgorde leren schrijven van kanji.

Karaktertraining De app bevat gidslijnen en aanwijzingen om de juiste schrijfwijze te trainen. In de quizmode kun je vaststellen hoe je vordert. De niveaus zijn vastgesteld volgens de normen van de Japanese Language Proficiency Test (N5 tot en met N1). In de trainingsmode móet je eerst het karakter juist schrijven voor je naar het volgende karakter kunt gaan.

Bereik Het is niet duidelijk aangegeven hoeveel verschillende kanji worden aangeboden. Voor het lezen van de krant heb je er al snel 2000 nodig. Het zijn er echter genoeg om een interessante start te maken met het leren schrijven van deze Japanse karakters. En passant leer je ook de betekenis en ga je inzien dat er via de zogenaamde radicalen families te ontdekken zijn. Dat helpt! Je kunt de geleerde kanji in paren van tien laten overhoren door Kanji Recognizer. In de premium versie is het mogelijk om kanji op te zoeken, kun je favorieten maken en de zoekgeschiedenis bekijken, is een export naar het flashcard-programma Anki mogelijk en krijg je toegang tot alle kanji-niveaus. Teken een karakter op je smartphone of tablet, klik op ‘Recognize’ en selecteer een van de aangeboden kanji. Je kunt dan inzoomen op de juiste schrijfwijze, de betekenis, bekijken uit welke radicalen de kanji bestaat en de verschillende lezingen bekijken.

Platform Deze app is er voor smartphones en tablets uitgerust met het Android-besturingssysteem.

Prijs De app is gratis te downloaden in de Google playstore, de premium-functionaliteit kost €3,49

kanji-recognizer1 kanji-recognizer2 kanji-recognizer3

Conclusie

Kanji Recognizer is erg sober uitgevoerd, je ziet een zwarte omgeving waarin je kanji kunt oefenen en kanji kunt opzoeken. Het is wel jammer dat de zoek-functie tot de premium-functionaliteit behoort. Ook ontbreken animaties van de kanji, zodat je niet kunt zien hoe je de penseelstreken het mooiste trekt. Als je betaalt voor deze app, is het afdoende gereedschap om kanji te leren.Geplaatst op door
Dit artikel maakt deel uit van de reeks Online Japans leren: Apps en taaltrainers van Katern: Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *