Online Taaltrainers, apps en programma's:
Japanese LS Touch
Als je hiragana, katakana en kanji wil aanleren en trainenAuteur Jan Bogner
Versie 3.2
Taal Engels, Frans en Duits

Doel Japanese LS Touch is een programma voor iPhone/iPod Touch & iPad voor het leren van Japanse kana. Het maakt gebruik van een uitgebreid Japans woordenboek. Ook is de app voorzien van een uitspraaktrainer.

Native speaker Japanese LS Touch maakt gebruik van een native Japanse uitspraak. 

Karaktertraining De app gebruikt de touch interface van de iPhone of iPad om je te leren hoe je de kanji en kana moet tekenen. De volgorde van de penseelstreken wordt aangegeven. Je kunt vervolgens een blauwdruk van de kana of de kana die je wil leren met de hand natekenen. Je wordt op weg geholpen doordat de app de volgende streek telkens aan geeft met een witte voorbeeldstreep.

Bereik De woordenlijsten zijn voorzien van lezingen (als het woord kanji bevat) en Engelse vertalingen. Ook kunnen eigen vertalingen worden geïmporteerd. Niveau 1 t/m 5 van de Japanese Language Proficiency Test is toegevoegd aan het programma. De woordenlijsten zijn doorzoekbaar op vertaling of de lezing van het Japanse woord. Ook kun je een aangepaste selectie maken van de woorden die je wil oefenen.

Platform iOS & Android

Prijs €8,99 voor de iOS versie, €4,99 voor de Android versie

Japanese LS Touch-01 Japanese LS Touch-02

Conclusie

Kanji LS Touch is een rechttoe-rechtaan programma, waarin Chinese en Japanse lezingen netjes worden gegeven en de schrijfwijze van het karakter helder wordt voorgedaan. Ook zijn voldoende en duidelijke voorbeeldzinnen aanwezig. Het programma beschikt over verschillende toetsmogelijkheden. Zo kan de vertaling van een kanjipaar gevraagd woorden, maar ook de lezing van een karakter. Invuloefeningen zijn er ook, waarbij het missende karakter ingevuld kan worden. De toetsen kunnen gemaakt worden door direct de antwoorden in te vullen of door middel van multiple choice. Het wel is jammer dat de maker geen gratis proef-versie met bijvoorbeeld een beperkt aantal kanji aanbiedt, zodat je eerst kunt proberen of de aanpak van Kanji LS Touch je bevalt.

Meer informatie?  www.asia-ls.com/ios/japaneselsGeplaatst op door
Dit artikel maakt deel uit van de reeks Online Japans leren: Apps en taaltrainers van Katern: Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *