Online Taaltrainers, apps en programma's:
Japanese Flashcards
Als je snel je woordenschat wilt uitbreidenAuteur Declan software, Peter Vujanovic
Versie 2.4 (23-07-2013)
Taal Engels

Doel Deze app voor de iMac of Macbook is een van de vele woordentrainers die op het web beschikbaar zijn. Aan de hand van meerkeuzevragen worden rijtjes verwante woorden en begrippen  aangeboden. Er zijn vier soorten oefeningen: Van geschreven Japans woord naar betekenis, van betekenis naar Japans woord, invuloefening en luisteroefening.

Native speaker Het programma wijst zich vanzelf, er is geen instructie nodig. Woorden, als hulp of als oefening, worden door een Japanner aangereikt

Karaktertraining Biedt de mogelijkheid, maar er zijn specifiekere programma’s.

Feedback Er is minimale goed of fout feedback. Wanneer je de kanji niet herkent kun je deze laten uitspreken. Je kunt zelf een woordenlijst als afgehandeld markeren. Binnen de woordenlijst zelf houdt het programma bij welke woorden goed “zitten”, deze worden vervangen door andere woorden uit dezelfde woordenlijst. Woorden waar je keer op keer moeite mee hebt worden in een “sticky list” gezet. Deze woorden worden regelmatig opnieuw aangeboden.

japanese-flashcards1Bereik Het programma biedt een vloed aan thematische woordenlijsten. (Kleuren, telwoorden, nummers en getallen, keukenwoorden, werkwoorden etc. ) Een aantal woordenlijsten is reeds geïnstalleerd, andere kunnen snel gedownload worden. Ook kun je zelf woordenlijsten samenstellen en toevoegen. Een aantal woordenlijsten is gemarkeerd op proficiency niveau, JLPT 3 en 4 lijsten worden aangeboden met elk 100 woorden.

Platform OSX. Deze app draait op de Mac. Je oefent dus achter je computer.

Prijs Het programma is gratis te downloaden, ofschoon de appstore meldt dat deze app 14,99 kost.

Print Friendly, PDF & Email