Online Taaltrainers, apps en programma's:
FluentU
Als je snel wil leren spreken en schrijvenAuteur Fluentflix Limited
Versie 1.2.6
Taal Engels

Doel FluentU wil de gebruiker Japans leren aan de hand van filmpjes. Door newsbulletins, film-trailers, en muziek-video’s te gebruiken, krijg je als gebruiker een brede context voorgeschoteld.

Native speaker Een groot nadeel is dat de app kennis van het hiragana veronderstelt. Ook worden soms zinnen gebruikt waarin kanji staan wier uitspraak niet door hiragana worden geïllustreerd. Dat maakt dat FluentU niet geschikt is voor de absolute beginner.

Karaktertraining FluentU biedt geen mogelijkheid tot het oefenen van karakters.

Bereik De integratie met bijvoorbeeld Youtube-kanaal “Waku Waku” is erg geslaagd. De zinnen en woorden die in de filmpjes aan bod komen, zijn toegankelijk in nette rijtjes onder datzelfde filmpje. De dialogen en de vocabulaire zijn ook voorzien van audio, zodat je ze op je gemak nog eens na kunt luisteren. Ze worden wel wat snel uitgesproken, dus het is zaak goed op te letten. De zinnen en woorden van een aflevering worden getoetst aan de hand van een meerkeuze test. FluentU maakt ook gebruik van grammatica-sessies. Nadeel is wel dat de grammatica in het Engels wordt uitgelegd. Het is in dat geval nodig om de juiste termen te kennen. Fijn is dat ieder grammatica-onderdeel wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeeldzinnen.

Platform iOS, een Android app is in de maak.

Prijs Deze app is gratis.

fluentu1

Print Friendly, PDF & Email
Meer informatie?  fluentu.comGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *