Over Katern: Japan

Japan: een intrigerend land, waarvoor in de dagelijkse nieuwsbulletins weinig ruimte wordt ingeruimd. Misschien terecht – er zijn immers wel meer landen die niet dagelijks de revue passeren – maar wel jammer. Want er is zó veel om over te vertellen.

Vandaar deze blog. Wat ons betreft het aanvullende Katern in elke weekendkrant. Hier kun je terecht voor achtergrondverhalen over de Japanse cultuur, economie, tradities, tekenfilms, games, literatuur, kunst, sport en geschiedenis. En in de loop der tijd misschien nog wel meer. We beschrijven de pracht van het land, maar zullen de minder leuke kanten zeker niet onbesproken laten.

We streven naar korte, heldere en informatieve blogs. Het leven is immers al druk genoeg. Mocht een onderwerp nu meer ruimte vragen dan je in tien minuten kunt lezen, dan maken we er een reeks artikelen van. Zo hoeft er qua diepgang niets verloren te gaan. In principe is de actualiteit aanleiding tot schrijven, maar artikelen als gevolg van een plotselinge ingeving zullen zeker ook voorkomen.

Fascinatie voor en kennis van Japan zijn de belangrijkste drijfveren van de schrijvers. Veel van ons studeerden Talen en Culturen van Japan in Leiden, iedereen bezocht het land meerdere keren. Aan enthousiasme is er dus geen gebrek!

fbpinterest Bezoek ook onze Facebookpagina, ons Youtubekanaal en raadpleeg ook onze immer groeiende collectie pins op Pinterest.

Redactie

De redactie wordt gevormd door:

  • Joleen Blom
  • Cees Omes
  • Pim Omes
  • Tom Omes
  • Lonneke Verheul
  • Guan van Zoggel

Besluiten met betrekking tot het publicatiebeleid worden door de groep genomen, Tom Omes is aanspreekpunt.