Locaties en organisatoren van Japanse evenementen

Onze Japanse evenementen verwijzen naar activiteiten, events, exposities en tentoonstellingen op het gebied van onder meer de Japanse taal, culturele traditie, schilderkunst en grafische kunst, dans, muziek, film, anime en manga en de eetcultuur van Japan. We signaleren workshops in het kader van traditionele ambachten maar ook activiteiten in het kader van ‘Cool Japan’. In de komende periode zijn dit de locaties en organisatoren.

Print Friendly, PDF & Email

‘t Japans Cultureel Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 177-2
1012 RK Amsterdam

Sinds 1976 houdt het Japans Cultureel Centrum zich bezig met de promotie van Japanse cultuur in Nederland. Het is ons ideaal om een rol te spelen als intermediair bij interculturele uitwisseling tussen Nederland en Japan. In samenwerking met ’t Japanse Winkeltje bieden wij verschillende workshops en Japanse taalcursussen aan.

Binnenkort


Burgplatz Düsseldorf

Burgplatz
Düsseldorf
Duitsland

Binnenkort


De Bergplaets dorpshuis

Sportstraat 3
Berghem

Binnenkort


De Blauwe Schuit

Vredehofstraat 7a
1624 XG Hoorn

De Blauwe Schuit vindt het belangrijk dat de inwoners van West-Friesland de mogelijkheid hebben om zich creatief te uiten om zo een ruimere blik op zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen. We brengen iedereen van jong tot oud in aanraking met kunst en cultuur om zo creatieve vermogens leren ontdekken, ontwikkelen en uitdrukken.

Binnenkort


De Openbare WerkPlaats

Cruquiusweg 78a
1019 AJ Amsterdam

Ben je een professional, ontwerper, ambachtsman/vrouw of hobbyist? Dan kun je direct in onze WerkPlaats aan de slag! De Openbare WerkPlaats is dé plek voor iedereen die wil werken met hout, metaal en techniek, maar niet de beschikking heeft over de nodige ruimte en professionele machines of gereedschappen.

Binnenkort


De Schaapshoeve

Schaapsdijkweg 15
Langenboom

Binnenkort


Dorpshuis de Lèghe Polder

Schoolstraat 16
6641 DC Beuningen

Binnenkort


Hortus Overzee

Soembastraat 83
1782 SM Den Helder

“Ontmoeting der Stromen” is het thema van de Japanse Tuin in Hortus Overzee. De naam symboliseert de ligging van Den Helder, waar de Noordzee en de Waddenzee met elkaar verbonden worden door het Marsdiep. Ook verbindt de tuin de Oosterse en Westerse cultuur. Men kan er -rustig wandelend en zittend- genieten van karakteristieke elementen van het Nederlandse en het Japanse landschap. Het ontwerp van de tuin heeft een authentieke relatie met de Murin-an tuin die in de wereldberoemde Japanse tuinstad Kyoto is gelegen. In de tuin staan ondermeer Japanse prunussen die nergens anders in Europa zijn aangeplant.
De Japanse tuin is in het jaar 2000 ontworpen en aangelegd onder leiding van de Japanse professoren Nakamura en Amasaki uit Kyoto en de Nederlandse professor Kuitert, die ook les heeft gegeven op de universitieit van Kyoto. Onze tuin is de grootste Japanse tuin met stromend water in Nederland. In de vijver van de Japanse tuin leven schildpadden en koikarpers

Binnenkort


Hotel Park Centraal

Stadhouderskade 25
1071 ZD Amsterdam

Binnenkort


Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht

Binnenkort


Japanse Theepot

Overscheenseweg 5
Naarden

Binnenkort


Japanse Tuin Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek.

Binnenkort


LOSDOK in Pakhuis Wilhelmina

Veemkade 572
1019 BL Amsterdam

Binnenkort


Mediamatic Biotoop Dijkspark

Dijksgracht 5
1019 BS Amsterdam

Binnenkort


Moers Thee & Meer

Pieterskerk-Choorsteeg 22
2311 TR Leiden

Binnenkort


Nationaal Park De Hoge Veluwe

Koningsweg 17
6816 TC Schaarsbergen

Binnenkort


Papier Royaal

Kleijweg 22
2635 BR Den Hoorn

Papier Royaal heeft een groot assortiment aan speciaal papier, karton en alle andere artikelen voor creatieve werkzaamheden. Met name ook Japanse papiersoorten, washi, op gewicht, gekleurd en ongekleurd, als briefpapier of ten behoeve van shoji.

Binnenkort


Parnassos Cultuurcentrum

Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht

Binnenkort


Passen en meten

Bloemenksweg 35
7383 RN Voorst

Passen & Meten is als meubelmakerij opgericht in 1994. In de landelijk gelegen, gezellige werkplaats in Voorst (Gld) wordt in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers gewerkt. Bert Kok weet met zijn jarenlange ervaring als meester meubelmaker en instructeur bij het Centrum voor Vakopleiding waarover hij praat en maakt er een onvergetelijke ervaring van.

Binnenkort


Peter van Berckel

Arnhemseweg-Zuid 228b
3817 CN Amersfoort


Fermenteren is voor mij alchemie: een levensmiddel wordt meer dan wat het oorspronkelijk was. Ik heb er een boek over geschreven en wil mijn kennis daarover zoveel mogelijk delen. Met groot plezier geef ik workshops over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. De liefde voor fermenteren begon in de jaren ’80 waar het een onderdeel was van de natuurvoedingsleer waar ik op dat moment een opleiding in volgde. Ik raakte vertrouwd met desem, kombucha, kefir en tempeh, en producten uit de Japanse schatkamer van de macrobiotiek waaronder miso, shoyu, tamari, ume, nattō en de pickle pers. De wens om het zelf te kunnen maken groeide met me mee.

Meer informatie: petervanberckel.nl

Binnenkort


Rialto

Ceintuurbaan 338
1072 GN Amsterdam

Binnenkort


SieboldHuis

Rapenburg 19
Leiden

sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Binnenkort


Sijthoff Cultuur

Doezastraat 1b
2311GZ Leiden

Binnenkort


Smederij Atelier Alkmaar

Herculesstraat 18-20
1812 PG Alkmaar

Smederij, messen makers, workshops smeden en winkel voor makers.
Smederij Atelier Alkmaar – makers van maatwerk, unieke messen en zwaarden, exclusief sierwerk. Online én offline winkel voor (messen-) makers, leerbewerkers en (edel-)smeden. Workshops en opleidingen smeden.

Meer informatie: Smederij Atelier Alkmaar

Binnenkort


Stichting The Work-Shop

Spoorhaag 101
Houten

Het is de ambitie van The Work-Shop om ambachtelijk en creatief handwerk te promoten en de waardering hiervoor te vergroten. En we delen graag het plezier, de voldoening en ontspanning van het creëren met je eigen handen! We doen dat door creatieve en ambachtelijke workshops, cursussen en arrangementen aan te bieden en door handmatig vervaardigde producten te verkopen.

Binnenkort


Sumi Mieke Bouwens

Ruwenberg 1
Sint Michielsgestel

Binnenkort


Vrije Academie

Herengracht 368
1016 CH Amsterdam

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland.

Het programma van de Vrije Academie bevat naast veel kunstgeschiedenis, ook geschiedenis, architectuur, muziek, fotografie, filosofie, biologie, mode en literatuur. Onze missie is wat dat betreft dan ook ruim: het leven van mensen, jong & oud, verrijken door op inspirerende en bijzondere wijze onderwijs aan te bieden op het gebied van kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis en wetenschap.

Binnenkort


Waalse Kerk

Pierre Baylestraat 1
Rotterdam

Binnenkort