Locaties en organisatoren van Japanse evenementen

Onze Japanse evenementen verwijzen naar activiteiten, events, exposities en tentoonstellingen op het gebied van onder meer de Japanse taal, culturele traditie, schilderkunst en grafische kunst, dans, muziek, film, anime en manga en de eetcultuur van Japan. We signaleren workshops in het kader van traditionele ambachten maar ook activiteiten in het kader van ‘Cool Japan’. In de komende periode zijn dit de locaties en organisatoren.

Bergkerk Amersfoort

Doctor Abraham Kuyperlaan 2
Amersfoort

Binnenkort


Bibliotheek Neude Utrecht

Neude 11
3512AE Utrecht

Binnenkort


Cromhouthuis/Bijbels Museum

Herengracht 366
1016 CH Amsterdam

Binnenkort


De Blauwe Schuit

Vredehofstraat 7a
1624 XG Hoorn

De Blauwe Schuit vindt het belangrijk dat de inwoners van West-Friesland de mogelijkheid hebben om zich creatief te uiten om zo een ruimere blik op zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen. We brengen iedereen van jong tot oud in aanraking met kunst en cultuur om zo creatieve vermogens leren ontdekken, ontwikkelen en uitdrukken.

Binnenkort


Hotel Mercure Amersfoort Centrum

De Nieuwe Poort 20
3812 PA Amersfoort

Binnenkort


Hotel Park Centraal

Stadhouderskade 25
1071 ZD Amsterdam

Binnenkort


Jan Massinkhal

Nieuwe Dukenburgseweg 5
6534 AD Nijmegen

De Jan Massinkhal in Nijmegen is inzetbaar voor evenementen, beurzen, examens, markten, presentaties, congressen, concerten en natuurlijk groot- en kleinschalige sportevenementen. Mogelijkheid met bezoekersaantallen tot wel 4300: de grootste hal in de regio.

Binnenkort


Japanse winkel Batsu

Pottebakkersrijge 4
9718 AE Groningen

Langs de ongebaande wegen vind je de Japanse winkel Batsu met Japanse thee, rijstwijn, yukata’s (zomerkimono), Japans keramiek, ambachtelijk vervaardigde gietijzeren theepotten, furoshiki (Japanse knoopdoek), Japanse ‘gadgets’, literatuur en een klein assortiment Japanse ingrediënten om mee te koken. Daarnaast worden er workshops, lezingen en proeverijen georganiseerd met betrekking tot de Japanse cultuur, zoals een workshop ‘Shodo’ Japanse kallligrafie of een theeproeverij.

Binnenkort


Lab111

Arie Biemondstraat 111
1054 PD Amsterdam

LAB111 is een eigenzinnige cult cinema gevestigd in een monumentaal oud pathologisch anatomisch laboratorium in Amsterdam. Onze eigenwijze programmering bestaat uit bijzondere classics en frisse perspectieven die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. Van verdiepende documentaires en moderne klassiekers tot onconventionele genrefilms.

Binnenkort


Moers Thee & Meer

Pieterskerk-Choorsteeg 22
2311 TR Leiden

Binnenkort


Museum Het Schip

Oostzaanstraat 45
Amsterdam

Binnenkort


Museum Volkenkunde

Steenstraat 1
Leiden

Museum Volkenkunde is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Singel, op vijf minuten loopafstand van station Leiden-Centraal. Bezoekers bereiken het museum via de tuin, waarin de metershoge totempaal hen welkom heet. Het museum presenteert regelmatig wisselende exposities en toont in de vaste tentoonstelling objecten uit acht cultuurgebieden.

Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.

Binnenkort


Passen en meten

Bloemenksweg 35
7383 RN Voorst

Passen & Meten is als meubelmakerij opgericht in 1994. In de landelijk gelegen, gezellige werkplaats in Voorst (Gld) wordt in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers gewerkt. Bert Kok weet met zijn jarenlange ervaring als meester meubelmaker en instructeur bij het Centrum voor Vakopleiding waarover hij praat en maakt er een onvergetelijke ervaring van.

Binnenkort


RCN Zeewolde

Dasselaarweg 1
Zeewolde

Binnenkort


Sake.nl Japanese Craft Beverages

Zuiderzeestraatweg 160
Oldebroek

Binnenkort


SieboldHuis

Rapenburg 19
Leiden

sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Binnenkort


Sijthoff Cultuur

Doezastraat 1b
2311GZ Leiden

Binnenkort


Singelkerk Utrecht

Wittevrouwensingel 28
Utrecht

Binnenkort


Smederij Atelier Alkmaar

Herculesstraat 18-20
1812 PG Alkmaar

Smederij, messen makers, workshops smeden en winkel voor makers.
Smederij Atelier Alkmaar – makers van maatwerk, unieke messen en zwaarden, exclusief sierwerk. Online én offline winkel voor (messen-) makers, leerbewerkers en (edel-)smeden. Workshops en opleidingen smeden.

Meer informatie: Smederij Atelier Alkmaar

Binnenkort


Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

Binnenkort


Theater Het Hof

Boekhorstenstraat 58
6828 DV Arnhem

Binnenkort


Vrije Academie

Herengracht 368
1016 CH Amsterdam

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland.

Het programma van de Vrije Academie bevat naast veel kunstgeschiedenis, ook geschiedenis, architectuur, muziek, fotografie, filosofie, biologie, mode en literatuur. Onze missie is wat dat betreft dan ook ruim: het leven van mensen, jong & oud, verrijken door op inspirerende en bijzondere wijze onderwijs aan te bieden op het gebied van kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis en wetenschap.

Binnenkort


Zilverhof

Zilverhof 34B
Gent

Binnenkort