Locaties en organisatoren van Japanse evenementen

Onze Japanse evenementen verwijzen naar activiteiten, events, exposities en tentoonstellingen op het gebied van onder meer de Japanse taal, culturele traditie, schilderkunst en grafische kunst, dans, muziek, film, anime en manga en de eetcultuur van Japan. We signaleren workshops in het kader van traditionele ambachten maar ook activiteiten in het kader van ‘Cool Japan’. In de komende periode zijn dit de locaties en organisatoren.

Broedplaats Marci Panis

Marcusstraat 52- 54
1091TK Amsterdam

Binnenkort


De Blauwe Schuit

Vredehofstraat 7a
1624 XG Hoorn

De Blauwe Schuit vindt het belangrijk dat de inwoners van West-Friesland de mogelijkheid hebben om zich creatief te uiten om zo een ruimere blik op zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen. We brengen iedereen van jong tot oud in aanraking met kunst en cultuur om zo creatieve vermogens leren ontdekken, ontwikkelen en uitdrukken.

Binnenkort


De Witte Vlinder (Kruiskamp)

van Galenstraat 30
Amersfoort

Binnenkort


Doopsgezinde Gemeente Utrecht

Oudegracht 270
3511 NV Utrecht

Binnenkort


Evenementenhal Gorinchem

Franklinweg 2
Gorinchem

Binnenkort


Gasthuiskapel

Gasthuisstraat 34
5301 CC Zaltbommel

Binnenkort


Hotel Park Centraal

Stadhouderskade 25
1071 ZD Amsterdam

Binnenkort


Japanse Tuin Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek.

Binnenkort


Japanse winkel Batsu

Pottebakkersrijge 4
9718 AE Groningen

Langs de ongebaande wegen vind je de Japanse winkel Batsu met Japanse thee, rijstwijn, yukata’s (zomerkimono), Japans keramiek, ambachtelijk vervaardigde gietijzeren theepotten, furoshiki (Japanse knoopdoek), Japanse ‘gadgets’, literatuur en een klein assortiment Japanse ingrediënten om mee te koken. Daarnaast worden er workshops, lezingen en proeverijen georganiseerd met betrekking tot de Japanse cultuur, zoals een workshop ‘Shodo’ Japanse kallligrafie of een theeproeverij.

Binnenkort


Koninklijke Schouwburg Den Haag

Schouwburgstraat 10
Den Haag

Binnenkort


Lipsius

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Binnenkort


Meentwerf

Mierenmeent 122
1218 EM HIlversum

Binnenkort


Moers Thee & Meer

Pieterskerk-Choorsteeg 22
2311 TR Leiden

Binnenkort


Plexus

Kaiserstraat 25
2311 GN Leiden

Binnenkort


Shofukan

Charloisse Kerksingel 32
3082 DB Rotterdam

Binnenkort


SieboldHuis

Rapenburg 19
Leiden

sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Binnenkort


Singelkerk Utrecht

Wittevrouwensingel 28
Utrecht

Binnenkort


Stadsplein Amstelveen

Stadsplein
1181 ZM Amstelveen

Binnenkort


Vrije Academie

Herengracht 368
1016 CH Amsterdam

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland.

Het programma van de Vrije Academie bevat naast veel kunstgeschiedenis, ook geschiedenis, architectuur, muziek, fotografie, filosofie, biologie, mode en literatuur. Onze missie is wat dat betreft dan ook ruim: het leven van mensen, jong & oud, verrijken door op inspirerende en bijzondere wijze onderwijs aan te bieden op het gebied van kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis en wetenschap.

Binnenkort


Waalse Kerk

Pierre Baylestraat 1
Rotterdam

Binnenkort


Zen.nl Eindhoven

Tongelresestraat 301
5642 NB Eindhoven

Binnenkort