Locaties en organisatoren van Japanse evenementen

Onze Japanse evenementen verwijzen naar activiteiten, events, exposities en tentoonstellingen op het gebied van onder meer de Japanse taal, culturele traditie, schilderkunst en grafische kunst, dans, muziek, film, anime en manga en de eetcultuur van Japan. We signaleren workshops in het kader van traditionele ambachten maar ook activiteiten in het kader van ‘Cool Japan’. In de komende periode zijn dit de locaties en organisatoren.

‘t Japans Cultureel Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 177-2
1012 RK Amsterdam

Sinds 1976 houdt het Japans Cultureel Centrum zich bezig met de promotie van Japanse cultuur in Nederland. Het is ons ideaal om een rol te spelen als intermediair bij interculturele uitwisseling tussen Nederland en Japan. In samenwerking met ’t Japanse Winkeltje bieden wij verschillende workshops en Japanse taalcursussen aan.

Binnenkort


Expo Houten

Meidoornkade 24
Houten

Binnenkort


Het Ambachtshuis Brabant

Muntplein 17
Eindhoven

Binnenkort


Louwman's Toyota World

Steurweg 8
Raamsdonkveer

Binnenkort


SieboldHuis

Rapenburg 19
Leiden

sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Binnenkort


Stadsplein Amstelveen

Stadsplein
1181 ZM Amstelveen

Binnenkort


Tulip Graphics

Noord IJsselkade 6
Oudewater

Binnenkort


Zen.nl Eindhoven

Tongelresestraat 301
5642 NB Eindhoven

Binnenkort