Locaties en organisatoren van Japanse evenementen

Onze Japanse evenementen verwijzen naar activiteiten, events, exposities en tentoonstellingen op het gebied van onder meer de Japanse taal, culturele traditie, schilderkunst en grafische kunst, dans, muziek, film, anime en manga en de eetcultuur van Japan. We signaleren workshops in het kader van traditionele ambachten maar ook activiteiten in het kader van ‘Cool Japan’. In de komende periode zijn dit de locaties en organisatoren.

Print Friendly, PDF & Email

‘t Japans Cultureel Centrum

Nieuwezijds Voorburgwal 177-2
1012 RK Amsterdam

Sinds 1976 houdt het Japans Cultureel Centrum zich bezig met de promotie van Japanse cultuur in Nederland. Het is ons ideaal om een rol te spelen als intermediair bij interculturele uitwisseling tussen Nederland en Japan. In samenwerking met ’t Japanse Winkeltje bieden wij verschillende workshops en Japanse taalcursussen aan.

Binnenkort


Bibliotheek Neude Utrecht

Neude 11
3512AE Utrecht

Binnenkort


De Blauwe Schuit

Vredehofstraat 7a
1624 XG Hoorn

De Blauwe Schuit vindt het belangrijk dat de inwoners van West-Friesland de mogelijkheid hebben om zich creatief te uiten om zo een ruimere blik op zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen. We brengen iedereen van jong tot oud in aanraking met kunst en cultuur om zo creatieve vermogens leren ontdekken, ontwikkelen en uitdrukken.

Binnenkort


De Doelen

Schouwburgplein 50
Rotterdam

Binnenkort


De Openbare WerkPlaats

Cruquiusweg 78a
1019 AJ Amsterdam

Ben je een professional, ontwerper, ambachtsman/vrouw of hobbyist? Dan kun je direct in onze WerkPlaats aan de slag! De Openbare WerkPlaats is dé plek voor iedereen die wil werken met hout, metaal en techniek, maar niet de beschikking heeft over de nodige ruimte en professionele machines of gereedschappen.

Binnenkort


Dojo Tentekomai

Pottenbakkerstraat 7
2984 AX Ridderkerk

Wat begon als een klein productiebedrijf voor Japanse theater- en muziekuitvoeringen in Europa is uitgegroeid tot een uniek bedrijf gespecialiseerd in Japanse podiumkunsten en Japanse muziekinstrumenten. Naast de optredens en concerten die Tentekomai produceert, bieden we ook een breed scala aan muziekinstrumenten uit Japan, evenals taiko-workshops en verschillende online muzieklessen.

Binnenkort


Japanse Theepot

Overscheenseweg 5
Naarden

Binnenkort


Japanse Tuin Hasselt

Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek.

Binnenkort


Kasteel van Rumbeke

Moorseelsesteenweg 2
Roeselare
België

Binnenkort


Landgoed Clingendael

Clingendael 7
2597 VH Den Haag

De Japanse Tuin is in het begin van de 20e eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939). Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan en daarbij enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en het paviljoen naar Den Haag verscheept. Het is de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde. Het is bovendien de grootste Japanse tuin in Nederland met een oppervlakte van 6800 vierkante meter.

Binnenkort


Lindenberg Cultuurhuis

Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen

Binnenkort


LUX Nijmegen

Mariënburg 38-39
Nijmegen

Binnenkort


Moers Thee & Meer

Pieterskerk-Choorsteeg 22
2311 TR Leiden

Binnenkort


Museum IJsselstein

Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein

Binnenkort


Nationaal Park De Hoge Veluwe

Koningsweg 17
6816 TC Schaarsbergen

Binnenkort


PapierRivier

Parkstraat 68
1544 AR Zaandijk

Binnenkort


Passen en meten

Bloemenksweg 35
7383 RN Voorst

Passen & Meten is als meubelmakerij opgericht in 1994. In de landelijk gelegen, gezellige werkplaats in Voorst (Gld) wordt in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers gewerkt. Bert Kok weet met zijn jarenlange ervaring als meester meubelmaker en instructeur bij het Centrum voor Vakopleiding waarover hij praat en maakt er een onvergetelijke ervaring van.

Binnenkort


Peter van Berckel

Arnhemseweg-Zuid 228b
3817 CN Amersfoort


Fermenteren is voor mij alchemie: een levensmiddel wordt meer dan wat het oorspronkelijk was. Ik heb er een boek over geschreven en wil mijn kennis daarover zoveel mogelijk delen. Met groot plezier geef ik workshops over de technieken, culturele achtergronden en gezondheidsvoordelen. De liefde voor fermenteren begon in de jaren ’80 waar het een onderdeel was van de natuurvoedingsleer waar ik op dat moment een opleiding in volgde. Ik raakte vertrouwd met desem, kombucha, kefir en tempeh, en producten uit de Japanse schatkamer van de macrobiotiek waaronder miso, shoyu, tamari, ume, nattō en de pickle pers. De wens om het zelf te kunnen maken groeide met me mee.

Meer informatie: petervanberckel.nl

Binnenkort


Rialto

Ceintuurbaan 338
1072 GN Amsterdam

Binnenkort


SieboldHuis

Rapenburg 19
Leiden

sieboldhuis

Japanmuseum SieboldHuis is een museum aan het Rapenburg in Leiden waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Binnenkort


Smederij Atelier Alkmaar

Herculesstraat 18-20
1812 PG Alkmaar

Smederij, messen makers, workshops smeden en winkel voor makers.
Smederij Atelier Alkmaar – makers van maatwerk, unieke messen en zwaarden, exclusief sierwerk. Online én offline winkel voor (messen-) makers, leerbewerkers en (edel-)smeden. Workshops en opleidingen smeden.

Meer informatie: Smederij Atelier Alkmaar

Binnenkort


Sporthal de Lijster

Lijstersingel 20
2902 JD Capelle a/d IJssel

Binnenkort


Stadswerkplaats Groningen

A-kerkhof 30
9711JC Groningen


De Stadswerkplaats in Groningen is een openbare werkplaats voor hout en metaal waar iedereen terecht kan. Van beginner tot vakman, van liefhebber tot professional, man of vrouw van jong tot oud, iedereen is welkom.
Om onze machines te kunnen/mogen gebruiken is enige ervaring wel vereist. Ook dien je veilig en zelfstandig te kunnen werken. Heb je deze ervaring nog niet, dan biedt de Stadswerkplaats diverse cursussen en workshops om je deze vaardigheden eigen te maken.

Binnenkort


Stichting The Work-Shop

Spoorhaag 101
Houten

Het is de ambitie van The Work-Shop om ambachtelijk en creatief handwerk te promoten en de waardering hiervoor te vergroten. En we delen graag het plezier, de voldoening en ontspanning van het creëren met je eigen handen! We doen dat door creatieve en ambachtelijke workshops, cursussen en arrangementen aan te bieden en door handmatig vervaardigde producten te verkopen.

Binnenkort


Universitätsclub Bonn e.V.

Konviktstr.9
Bonn

Binnenkort


Vrije Academie

Herengracht 368
1016 CH Amsterdam

De Vrije Academie is al sinds 1990 het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur en maakt culturele kennis voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk. Met een groot team van professionele sprekers maakt de Vrije Academie het mogelijk om op een gedegen, plezierige manier met kunst & cultuur kennis te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam wordt dagelijks gezorgd voor een actueel, breed en origineel onderwijs aanbod in meer dan vijftig plaatsen in Nederland.

Het programma van de Vrije Academie bevat naast veel kunstgeschiedenis, ook geschiedenis, architectuur, muziek, fotografie, filosofie, biologie, mode en literatuur. Onze missie is wat dat betreft dan ook ruim: het leven van mensen, jong & oud, verrijken door op inspirerende en bijzondere wijze onderwijs aan te bieden op het gebied van kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis en wetenschap.

Binnenkort


Vrije Academie Leiden

Doezastraat 1B
2311 GZ Leiden

Binnenkort