CAMERA JAPAN 2017: vijf films die je niet mag missen 

Tijdens de 12e editie van filmfestival CAMERA JAPAN zullen meer dan veertig films te zien zijn, variërend van arthousedrama’s en komedie tot horror en anime. Omdat je die onmogelijk allemaal kunt bezoeken (let wel: CineVille-pas is geldig!), vijf films die je niet mag missen!

Her Love Boils Bathwater

De film was een enorme hit in de Japanse bioscopen en is nu tevens de Japanse inzending voor de Oscars. Als Futaba hoort dat ze niet lang meer te leven heeft, besluit ze alles te doen om haar doelen te behalen. Op zondag 1 oktober is deze hartverwarmende film te combineren met een filmbrunch in Kriterion te Amsterdam.

Princess Mononoke

Een klassieker en een van de beste animatiefilms aller tijden. De film is verbonden aan het festivalthema van dit jaar: Kyushu. De legendarische regisseur en mede-oprichter van animatiestudio Ghibli, Miyazaki Hayao, baseerde het magische landschap van dit hartveroverende ecologische sprookje op de eeuwenoude bossen van Yakushima; een schitterend eiland ten zuiden van Kagoshima dat deel uitmaakt van Kyushu.

Close knit

Terechte winnaar van de juryprijs voor beste LGBTQ-film op het filmfestival van Berlijn. De 11-jarige Tomo besluit niet langer bij haar nalatige moeder te willen wonen. Tomo trekt in bij haar oom en zijn transgender vriendin, Rinko. Zij is al snel onder de indruk van Rinko. Een liefdevol familiedrama over genderidentiteit en moederschap.

Neko Atsume House

Europese première van Kurakata Masatoshi over een schrijver zonder inspiratie die hulp krijgt van een bende katten. Gebaseerd op een populaire Japanse smartphone game. Een must voor kattenliefhebbers!

In This Corner of the World

Suzu, een jong meisje met talent voor tekenen, heeft veel moeite om te wennen aan haar gearrangeerde huwelijk. De Tweede Wereldoorlog breekt uit. In een wereld van voedselrantsoenen en luchtaanvallen heeft Suzu alleen haar verbeelding en haar potloden om te overleven. Prachtige animatiefilm van de regisseur van Princess Arete en Mai Mai Miracle. Jury award bij ‘Festival International du Film d’Animaton d’Annecy’.

CAMERA JAPAN: een breed palet

Camera JapanCAMERA JAPAN biedt elk jaar een breed palet aan films, van arthouse-drama en genrefilms tot documentaires en korte films. Maar er is meer dan Japanse film! Voor en na de filmvoorstellingen zijn festivalbezoekers welkom bij sencha- en miso workshops, een pop-up markt voor Japanse producten, de jaarlijkse filmbrunch (zowel in Rotterdam als in Amsterdam), en voor de kleintjes: de altijd razend populaire Kids’ Day op zondag 24 september. In Rotterdam zijn ook nog een paar gratis tentoonstellingen en ‘interventions’ te zien.

CAMERA JAPAN 2017 “draait” van 21 tot en met 24 september in LantarenVenster in Rotterdam, waarna een deel van het programma van 29 september tot en met 1 oktober te zien zal zijn in Camera Japan 2017 – Amsterdam. Het volledige programma is te vinden op de website van het festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *