Yamato Drummers: Tenmei-Destiny: AlkmaarDe Yamato Drummers of Japan doen in 2022 tijdens hun wereldtournee ook Nederland weer aan. Dit keer met een programma rond het thema Tenmei, Destiny ofwel Het Lot. De grote groep drummers brengt een spectaculaire show en voert je mee naar Japan.

天命 – Tenmei – Destiny

Tenmei is a mandate of providence.
Tenmei is the reason we were born. What is it that we must do during our lives?
I think about this, sometimes.
Tenmei is the destiny that people cannot escape.
Today I was daydreaming. What is our Tenmei? What can we do? What do we have to do?

We were born by Tenmei, we keep moving because of Tenmei. Where will we arrive? And then, as no answer comes to mind, we just live, doing our best today, again.
Standing in front of the Taiko drum and listening to my heartbeat I feel the energy in each beat. What must I do between the first beat and the last beat. What is there after the last beat? Let’s just simply do our best again today Following Tenmei

Iedereen die weleens een show van Yamato heeft gezien, weet dat het een met niets te vergelijken ervaring is. De ritmes die vanaf het podium de zaal in geslagen worden, zorgen voor golven van energie. De beat van de drums resoneert in je lichaam en doet je hartslag stijgen.

Voor de leden van de groep is drummen hun roeping. Dat moet ook wel, want het bespelen van bijvoorbeeld de meer dan vijfhonderd kilo wegende taikodrum vereist de spierkracht en het uithoudingsvermogen van een topatleet. Het schijnt dat de drummers na iedere show twee kilo lichter zijn. Dus wordt er het hele jaar door getraind. Dagelijks tien kilometer hardlopen, gevolgd door krachttraining, waarna de rest van de dag wordt gevuld met de invulling van de show.

De muziek, de choreografie, het licht, de kostuums, tot aan de drumstokken toe: alles wordt door de groep zelf bedacht en gemaakt. De mannen en vrouwen van Yamato zijn geboren om te drummen. En dat maakt dat je ook komend seizoen kunt genieten van een zinderende drumshow met spektakelwaarde en energielevel op Tokyo Skytree-peil.

Meer info: http://www.yamatodrummers.com/

Print Friendly, PDF & Email