Workshop Ziel op Aarde & Papier


  • Data:
  • Locatie: Sumi Mieke Bouwens
  • Ruwenberg 1
    Sint Michielsgestel


Mieke Bouwens & Haruko Matsuo organiseren op zaterdag 4 februari 2023 in Sint-Michielsgestel de workshop Ziel op Aarde en Papier bestaande uit een unieke combinatie van Sumi-e [traditioneel Japans inktschilderen] geleid door Mieke Bouwens en een traditionele Japanse theeceremonie verzorgd door Haruka Matsuo. De workshop wordt afgewisseld met een lichte Japanse maaltijd.

Sumi-e staat voor penseelschilderen met zwarte inkt op rijstpapier. De oorsprong van Sumi-e is gelegen in het Zenboeddhisme en de kalligrafie. Het meditatief karakter van deze schilderkunst laat je ervaren dat het niet zozeer om het resultaat gaat, maar om de weg, het proces.

Een Japanse theeceremonie is een traditie waarin het theedrinken verheven is tot een ware kunstvorm. Tijdens de ceremonie gaat het niet enkel om het drinken van de thee, maar om het hele proces: de schoonheid van het ritueel; het zo mindful en bewust mogelijk bereiden en drinken van de thee vanuit het hart. Het is een oefening in het hier en nu zijn.

Meer informatie: Sumi Mieke Bouwens