Leren en samen eten
Tijdens deze workshop leer je instant-pickles maken: korte, snelle groentefermentaties voor iedere dag. Deze workshop is het onderwerp waar Peter zijn boek over heeft geschreven!
In Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten een dagelijks onderdeel van de maaltijd. Ze worden met behulp van een pickle-pers gemaakt. De pers zet gezouten groenten onder druk om een snelle verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt slechts een paar uren tot enkele dagen. Je hoeft dus niet weken op resultaat te wachten! Er ontstaat een zeer smakelijk knapperig groentegerecht.
Programma:
- Vooral veel vitale pickles maken!
Theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, cultuur, gezondheidsaspecten, producten en techniek.
Een gezamenlijke Japanse warme maaltijd met véél pickles!
Deze workshop is inclusief bio ingrediënten en een tsukémono maaltijd van biologische kwaliteit.
Kijk op de website van Peter van Berckel voor meer informatie.