Workshop & maaltijd: Miso maken


  • Data:
  • Locatie: Peter van Berckel
  • Arnhemseweg-Zuid 228b
    3817 CN Amersfoort


Leren en samen eten

Het recept voor miso is al meer dan 2000 jaar oud. Nu is de tijd aangebroken dat je zelf miso gaat leren maken! Oorspronkelijk was het gebruik voorbehouden aan de Japanse Samurai ridders als krachtmiddel. Inmiddels is deze gefermenteerde pasta in Japan de basis voor de dagelijkse miso soep.

Miso is enorm veelzijdig. Je kunt het gebruiken om vele gerechten op smaak te brengen: soepen, sauzen, saladedressings en zelfs gebak.

Miso is qua smaak een wonderproduct. Het is gelaagd en complex. Het knettert van de vijfde smaak umami, maar ook de smaken zout, zuur en zoet kunnen erin vertegenwoordigd zijn. Diep donker aards, of licht van kleur met zoete tonen. Gebruik het veelzijdige miso in je keuken en neem voorgoed afscheid van je (MSG) bouillonblokjes.

In Japan wordt miso traditioneel geproduceerd met sojabonen. Wij maken het met producten dicht bij huis en gaan Hollandse miso bereiden die niet veel voedselkilometers maakt.

In de workshop:

  • Maak je kennis met en proeft verschillende soorten miso.
  • Leer je over de magische fermentatie starter koji.
  • Miso als levend product en de gezondheidsaspecten.
  • Ga je zelf aan de slag en maak je je eigen pot miso van biologische kwaliteit.
  • Genieten we van een gezamenlijke maaltijd waarin iedere gang miso bevat.

Kijk op de website van Peter van Berckel voor meer informatie.