Workshop Kirie door Yusuke ShimomuraKirie (paper cutting) is een kunstvorm die in Azië oorspronkelijk werd gebruikt tijdens gebeden of om boze geesten af te weren. Het snijden van papier met een mes lijkt qua werkhouding op het kopiëren van soetra’s: de combinatie van concentratie en geduld doet denken aan zenmeditatie.

Deze workshop, gegeven door kunstenaar Yusuke Shimomura en georganiseerd door Musters Art Gallery, is een unieke kans om de Japanse cultuur te ervaren via de kunst van Kirie.

Shimomura beoefent Kirie sinds 2012. Sinds 2014 geeft hij wereldwijd Kirie-workshops over de hele wereld. Tot nu toe is hij in de Verenigde Staten, Spanje, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Servië en Bulgarije geweest en heeft hij meer dan duizend mensen kennis laten maken met zijn kunstvorm.

Voor de workshop maakt Shimomura verschillende ontwerpsjablonen (op A5-formaat). Kies er een die je leuk vindt, leg de sjabloon op gekleurd papier en zet ze vast met een nietmachine. Leg ze op een snijmat en snijd het ontwerp uit met een hobbymesje. Er is een envelop beschikbaar om je kunstwerk mee naar huis te nemen, en de benodigde materialen en gereedschappen worden ter plaatse verstrekt.

Voorwaarden voor deelname:

  • Begrip van Japans, Nederlands of Engels (Shimomura’s instructies worden live vertaald naar EN of/en NL).
  • De workshop vindt plaats in een ruimte die alleen per trap te bereiken is
  • Het is belangrijk dat deelnemers veilig, juist en zonder begeleiding een mes kunnen hanteren.

Er zijn 10 plekken beschikbaar. Wil je meedoen? Geef de naam/namen van de geïnteresseerden en contactgegevens dan door aan Musters Art gallery.