Workshop Japans Nakiri Groentemes smedenHet coolste keukenitem voor de groenteliefhebber smeed jij in 1 dag zelf! Je kunt deze workshop volgen als je nog nooit eerder gesmeed hebt, maar ook als je al eens vaker geweest bent – of zelf ervaring hebt als smid. Door onze ruime ervaring in het lesgeven, kunnen we zorgen dat je altijd succesvol de eindstreep haalt én een echt interessante dag hebt. Met natuurlijk een echt bruikbaar eindresultaat.

Ook is het mogelijk om de Nakiri te smeden van damaststaal. Dit maken we zelf in eigen smederij, en we garanderen dat het een uitstekende kwaliteit staal is, zonder insluitsels en van gegarandeerd door-en-door 100% messenstaal. Het damaststaal bestaat uit allemaal verschillende legeringen, die samen zorgen voor een prachtig lijnenspel in jouw Nakiri.

Tijdens de introductie ’s ochtends krijg je informatie over wat er in het staal gebeurt als je gaat smeden, en hoe we het vormgevend smeden gaan uitvoeren. Ook gaat iedereen zelf de eigen Nakiri harden. Het slijpen doen wij voor je, dit is erg pittig om ook nog in één dag te leren. Maar in die tijd kun jij mooi een eigen heft maken, dat helemaal op jouw hand is gemaakt. Standaard essenhout (zoals op de voorbeeldfoto) is inbegrepen bij de workshopprijs. Zie je iets moois in de winkel? Dan kun je natuurlijk altijd je keuze upgraden. Zo maak je in 1 dag een echt persoonlijk groente mes.

En natuurlijk leggen we je ook graag uit hoe je het mes in topconditie houdt, voor een leven lang plezier.

Smeden is natuurlijk geweldig om te doen, maar het is ook wel lekker om een goede lunch te hebben. Zorgen we voor! Je kunt ‘m direct meeboeken bij het inschrijven, óf ’s ochtends aan de balie bij het inchecken je voorkeur doorgeven. Vegetarisch of traditioneel; in elk geval wordt het met veel zorg bereid op onze American smoker en Kamado barbecues.

Meer informatie: Smederij Atelier Alkmaar