Workshop Ikebana. De Japanse bloemsierkunst


  • Locatie: SieboldHuis
  • Rapenburg 19
    Leiden

  • Toekomstige data:

Bloemen gekocht of gekregen? Pak eens wat anders dan dezelfde vaas bovenop de kast! Na het volgen van de Ikebanaworkshop, weet u dat er veel meer mogelijk is met bloemen.

De fascinerende samurai uit het oude Japan waren naast gevaarlijke krijgers ook beschermheren van kunst en wetenschap en hadden een verfijnde culturele levensstijl. Zij beoefenden verschillende kunstuitingen zoals kalligrafie, theeceremonie, schilderkunst en ikebana. Ikebana is een eeuwenoude Japanse bloemsierkunst en is ruim 600 jaar geleden ontstaan. Bij Ikebana wordt veel aandacht besteed aan de compositie van de bloemen. Over elk bloempje, blaadje en steeltje wordt nagedacht, om een perfecte balans in de schaal of vaas te creëren.

De bloemen worden door middel van zogenaamde kenzans, een soort kleine spijkerbedjes, op hun plek gehouden. Er zijn verschillende stijlen in Ikebana. Elke stijl heeft zo zijn eigen regels en richtlijnen voor de compositie. Op zoek naar inspiratie en benieuwd naar deze stijlen? Doe mee met deze Ikebana-workshop en maak kennis met deze veelzijdige bloemsierkunst.

Meer informatie: www.sieboldhuis.org

Print Friendly, PDF & Email