Tentoonstelling “90 days of light” – Michiko Van de VeldeMichiko Van de Velde:
Licht is een bron voor alles en iedereen. In de lente heeft het een specifieke energie.Gedurende 90 dagen, van 21 maart tot 21 juni, stimuleert het licht de wortels onder de grond, maar ook ‘de wortels’ onder onze huid. Maar hoe kunnen wij openbloeien wanneer we het lentelicht niet zien door onze verblindende omgeving ? : Het blauwe licht van schermen, spotlichten van veiligheids- en bewakingscamera’s, intense verlichting van serres, maar ook de overdaad aan digitale informatie,…Vandaag de dag is licht voor veel wetenschappers nog lastig uit te leggen. Michiko probeert de ware aard en de identiteit van het licht te vergelijken. Bestaat het licht uit golven, deeltjes, of misschien wel beide?

Met ‘90 days of light’ wil Michiko Van de Velde licht tonen dat zichzelf is, in een omgeving waar eigenlijk al te veel (kunst-)licht is. Zo benadert zij de poëtische relatie, die altijd al heeft bestaan tussen de mens en het lentelicht, vanuit haar Japans-Belgische achtergrond. Voor haar tentoonstelling in de Japanse Tuin van Hasselt, integreert ze op een verrassende manier oude Japanse kanji, zoals ‘de zon’ en ‘de lente’ in haar werk. Lentelicht brengt voor Michiko de herinnering aan onze capaciteit tot hergeboorte tot leven.

De tentoonstelling gaat van start op 31 maart en is te bewonderen tot 21 juni. De toegang tot de tentoonstelling is onderdeel van uw parkbezoek en kost dus niets extra.

Meer informatie: VisitHasselt.be

Print Friendly, PDF & Email