Nihongo MatsuriIn een wereld waar culturele uitwisselingen steeds belangrijker worden, brengen de Organisatie van Japanse Leraren in Nederland (ONK) en Japan Fans een uniek evenement naar voren dat taal- en cultuurliefhebbers met elkaar verbindt. Nihongo Matsuri, het “Japanse- Taalfestival”, staat gepland op 10 september en zal plaatsvinden in de bibliotheek Leidsche Rijn.

Dit evenement, dat zich richt op de rijke taal en cultuur van Japan, biedt bezoekers een uitgelezen kans om zich onder te dompelen in de Japanse taal, gesprekken te voeren in het Japans en nieuwe vriendschappen te smeden. Nihongo Matsuri nodigt deelnemers uit om deel te nemen aan levendige gesprekken, waar ze hun spreek- en luistervaardigheden kunnen verbeteren en hun woordenschat kunnen uitbreiden. Begeleid door ervaren taaldocenten en native speakers, kunnen deelnemers met vertrouwen de uitdagingen van de lastige taal aangaan.

“Met onze wekelijkse gratis lessen en evenementen zoals het Nihongo Matsuri willen we een inclusieve omgeving creëren waar taalliefhebbers van alle niveaus samenkomen om hun interesse voor de Japanse taal te delen”, aldus Martine Mussies, oprichter van Japan Fans. “Onze activiteiten zijn laagdrempelig, leuk en leerzaam!”

De organisatoren nodigen eenieder uit om dit unieke evenement bij te wonen en hun kennis en liefde voor de Japanse taal te verdiepen. Nihongo Matsuri belooft een middag vol plezier, leren en waardevolle ontmoetingen. Noteer dus 10 september in uw agenda en voeg dit culturele hoogtepunt toe aan uw ervaringen van dit seizoen.

Japan Fans is een Utrechtse stichting en vriendengroep voor mensen met een interesse in de Japanse cultuur. Ze organiseren regelmatig evenementen met een maatschappelijk doel – zoals sushi maken voor dakloze mensen of Japanse muziek spelen in verzorgingstehuizen en hun uiteindelijke droom is een Japans Cultureel Centrum in Utrecht.

Meer informatie: Nihongo Matsuri