Nihongo – een introductie in de Japanse taal


  • Data:
  • Locatie: Shofukan
  • Charloisse Kerksingel 32
    3082 DB Rotterdam


Een positieve reiservaring begint met een goede voorbereiding! Hoe stel ik me voor in het Japans? Hoe bedank of begroet ik in het Japans? Hoe spreek ik de woorden ‘goedendag’, ‘bedankt’ en ‘tot ziens’ uit? Hoe zit het Japanse schrift überhaupt in elkaar?

De Japanse taal staat zó ver van de westerse taal af, dat communiceren een gevoel van ongemak en onzekerheid kan geven, niet alleen voor de westerse Japanreiziger, maar ook voor Japanners zelf. Kennis van de belangrijkste basisregels van de Japanse schrijf- en spreektaal, kan een reis en verblijf in Japan gemakkelijker en aangenamer maken. Bovendien wordt het in Japan zeer gewaardeerd als een westerse toerist een woordje Japans probeert te spreken.

Japanoloog Maria van den Broek (www.tonbo.nl) organiseert op zaterdag 1 februari 2020 van 10:00 – 16:00 een 1-daagse training ‘Nihongo – een introductie in de Japanse taal’. Deze taaltraining is bedoeld voor iedereen die als reisbestemming Japan heeft. De cursus wordt in het Nederlands gegeven. In één dag Japans leren is natuurlijk niet mogelijk, maar de training beoogt je als ‘handbagage’ mee te geven:

  • een groot aantal standaarduitdrukkingen waarmee je in Japan korte gesprekjes kunt voeren
  • basiskennis over de uitspraak van het Japans
  • basisregels van de Japanse grammatica
  • introductie in de verschillende Japanse schriftsystemen

De training wordt gegeven in het Japans Cultureel Centrum Shofukan in Rotterdam. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 20 personen. De cursus zal doorgaan bij een minimum aantal deelnemers van 12 personen.

Bekijk voor meer informatie het Facebook-event van Shofukan.

Print Friendly, PDF & Email