Museumnacht Leiden 2023 – Sieboldhuis


  • Data:
  • Locatie: SieboldHuis
  • Rapenburg 19
    Leiden


De Leidse musea openen hun deuren voor de vijftiende editie van Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnachtprogramma. Kom naar Japanmuseum SieboldHuis voor een silent disco, cosplay, kalligrafie, robot-lezingen, Japanse games, verhalen en meer.

Mini-colleges Bots like you!

20:30 – 21:00
Kind- en tiener college; Ontdek de wereld van Robots!
Er zijn ontzettend veel verschillende robots, zeker in Japan. Er zijn emotionele, creatieve, nutteloze, nieuwsgierige en zelfs poepende robots. Maar waarom? Peter van der Putten en Maarten Lamers van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) leren jou van alles over robots van vroeger, nu en de toekomst. Zien wij jou om 20:30 in het Japanmuseum SieboldHuis?

21:30 – 22:00 uur en 22:30 – 23:00 uur
Mini-college Bots Like You: waar de mens en robots elkaar vinden
Peter van der Putten en Maarten Lamers van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) geven een lezing over de ontwikkeling van robots, de menselijke kant van robots en de robotisering van de samenleving. Waarom zijn er emotionele, nieuwsgierige, hulpeloze en poepende robots? En welke functies hebben zij? Dat ontdek je tijdens de Museumnacht in dit mini-college om 21:30 en 22:30 in het Japanmuseum SieboldHuis.

23:30 – 0:00 uur
Bots Like You: Late night edition
Peter van der Putten en Maarten Lamers van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) geven een korte lezing over een onbelichte maar spannende kant van robotisering. Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van robots in de slaapkamer? Dat ontdek je tijdens de Museumnacht in dit mini-college om 23:30 in het Japanmuseum SieboldHuis

Meer informatie: Sieboldhuis