Murakami Music NightDe Japanse schrijver Haruki Murakami is mateloos populair, ook in Nederland. Overal in zijn boeken duikt muziek op. Van The Beatles tot Schubert en van John Coltrane tot Liszt. Een aantal Nederlandse topmusici geeft die muziek een podium tijdens de Murakami Music Night op maandag 14 januari 2019 in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Op het podium staan Het Alma Quartet (leden van het Koninklijk Concertgebouworkest), het Bart Wirtz Quartet (o.a. winnaar Edison Jazzism Award), Diederik Nomden (o.a. the Analogues en eerder Johan en Darryl Ann) en pianist Jeroen Bal.

Concertvrienden organiseert deze avond in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van Murakami’s nieuwste boek Romanschrijver als roeping. Dit boek over zijn leven als schrijver verschijnt in januari 2019, op de vooravond van zijn 70ste verjaardag.

“Deze avond staat in het teken van Murakami’s liefde voor muziek”, aldus initiatiefnemer Rutger Brouwer van Concertvrienden. “Zijn boeken staan vol met prachtige muziek uit verschillende genres. Het is alsof hij je meeneemt door zijn eigen platencollectie. Het verschijnen van zijn nieuwste boek is een mooie aanleiding om hem een muzikaal eerbetoon te brengen door de muziek uit zijn boeken live te laten uitvoeren door een aantal fantastische Nederlandse musici uit de pop-, jazz- en klassieke muziek.”

Meer informatie: www.concertgebouw.nl

Print Friendly, PDF & Email