Lunchlezing met Fumiko Miura over ‘Polderjapanner’


  • Data:
  • Locatie: Boekhandel Maximus
  • Bergse Dorpsstraat 122
    3054 GG Rotterdam


Boekhandel Maximus biedt een lunchlezing met Fumiko Miura rond haar boek ‘Polderjapanner – een Japanse in Nederland’.

Fumiko Miura verhuisde meer dan twintig jaar geleden van Japan naar Nederland. Er waren veel dingen waarover ze zich verbaasde toen ze hier pas woonde, niet in de laatste plaats als het om eten gaat. Je kunt maar drie keer per dag genieten van eten, en dan kies je twee keer voor brood met kaas? vroeg ze zich vertwijfeld af. Maar er is natuurlijk meer waar ze zich toe moest verhouden toen ze zich in Nederland vestigde, zoals het leren van de Nederlandse taal, de Nederlandse omgang met migranten en tal van clichés die in het westen over Japan de ronde doen. Van de polonaise tot de inburgeringscursus, van haar verslaving aan de onovertroffen patat van Bram Ladage tot de inburgering van sushi in Nederland, van deeltijdwerken tot karoushi, dood door overwerk: Polderjapanner is een buitengemeen aanstekelijk boek over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Japan.

Fumiko Miura (1972) werd geboren in Shinshiro in Japan en studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit. Ze woont sinds 2001 in Rotterdam, waar ze werkzaam is als leraar Japans. Polderjapanner is haar eerste boek.

Onder het genot van een heerlijke lunch zal Fumiko meer vertellen over haar ervaringen als Japanse vrouw in Nederland. Van haar liefde voor de Rotterdamse patat van Bram Ladage tot aan de inburgeringscursus die ze gevolgd heeft, u hoort het allemaal van haar in deze gezellige, informele setting. Natuurlijk is er ook ruimte om haar boek te kopen en te laten signeren.

Meer informatie: Boekhandel Maximus