Lezing ‘Hokkai: Japans koken is niet moeilijk’


    一期一会   "Each Moment Only Once"

    Dit event is voorbij
  • Datum:
  • Locatie: SieboldHuis
  • Rapenburg 19
    Leiden


Laat je meenemen op een culinaire ontdekkingstocht langs te hoekstenen van de Japanse eetcultuur!

Tijdens deze lezing maakt u kennis met het boek Hokkai: de Japanse thuiskeuken voor de thuiskok. Gerechten die je gemakkelijk zelf maakt met ingrediënten die je gewoon hier kunt kopen. Daarnaast biedt het veelzijdige programma van deze lezing meer diepgang over de relatie Nederland – Japan en kunt u zelf proeven van de overheerlijke Japanse keuken!

Programma:
14:00 – Introductie door directeur Kris Schiermeier
14:05 – Marinus Noordenbos: De achtergrond van Hokkai
14:15 – Ronald Timmermans: 400 jaar Nederland – Japan
14:25 – Joris Vermeer: De veranderende Japanse eetcultuur
14:35 – Remko Kraaijeveld: Wabi Sabi fotografie; het samenbrengen van Japan en IJmuiden
14:45 – Chef Kuniyoshi: Proeverij van horsmakreel sashimi, haring nigiri en sake

Let op: deze lezing is alléén toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar of ouder i.v.m. het schenken van alcohol.
Meer informatie: Sieboldhuis