Lezing: Een introductie in kimono


  • Data:
  • Locatie: SieboldHuis
  • Rapenburg 19
    Leiden


In deze lezing van Joosje Smit, Maan Limburg en Yves Smit staat het meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk centraal; de kimono! Kom meer te weten over de verschillende soorten, patronen en decoratietechnieken.

Jaren terug reisden we voor het eerst door Japan en werden we verliefd op kimono, het nauwkeurige handwerk en de materialen die erin verwerkt zijn. Deze interesse werd de basis voor onze webshop waarin we persoonlijk de perfecte stukken selecteren, ze fotograferen, uitgebreid beschrijven en in de winkel zetten. Door deze inmiddels jarenlange ervaring rondom kimono hebben we veel kennis verzameld, die we bij deze lezing in makkelijke taal willen delen met het geïnteresseerde publiek.

De kimono is hèt meest herkenbare en iconische Japanse kledingstuk. Tijdens deze lezing zullen we vertellen welke soorten kimono er zijn, hoe je die van elkaar kan onderscheiden, en voor welke specifieke gelegenheden of personen die zijn. Daarnaast vertellen we over de verschillende decoratietechnieken, en zullen we de betekenis van een selectie patronen en afbeeldingen toelichten.

Meer informatie: SieboldHuis

Print Friendly, PDF & Email