Japanse vrouwelijke auteurs uit de Heian periode (ca. 966-1017)We zijn verheugd je te informeren dat op zondag 19 augustus de Belgische neerlandicus en japanoloog Jos Vos bij ons een lezing komt geven over Japanse vrouwelijke auteurs en dan met name Murasaki Shikibu en Sei Shonagon. Zij leefden beiden in de Heian periode. Jos Vos vertaalde de boeken direct uit het Japans naar het Nederlands en beide vertalingen werden bejubeld door de Nederlandse pers.

Twee van de grootste meesterwerken uit de Japanse literatuur – Het hoofdkussenboek en Het verhaal van Genji – werden duizend jaar geleden geschreven, door vrouwelijke auteurs. Toch werd het keizerlijk hof, waar deze boeken zich afspelen, door mannen gedomineerd. Hoe zagen de auteurs in kwestie de relatie tussen man en vrouw? En hoe voelt het aan voor een man om hen in het Nederlands te vertalen?

Je kunt de boeken bij ons aanschaffen en laten signeren na de lezing door Jos Vos. Of als je een van de boeken al hebt aangeschaft dan kun je deze meenemen.

Meer informatie: Batsu

Print Friendly, PDF & Email