Japanse rijstwijn (sake) proeverijOp zondag 15 december organiseren we een Japanse sakeproeverij in onze winkel en dit gebeurt onder leiding van onze sake leverancier Yoigokochi Sake Importeurs (Froukje Betten & Dick Stegewens)

Zij zijn ‘s werelds eerste sake importeur die alleen junmaishu, 100% pure sake zonder toevoegingen, importeert. Zij werken met meer dan 25 brouwerijen in Japan en leveren deze prachtige rijstwijnen aan meer dan 20 Europese en Noord-Amerikaanse landen. Yoigokochi introduceerde de ongepasteuriseerde sake in Europa en het grootste deel van hun collectie bestaat uit ongepasteuriseerde en ruwe sake, dat ook meestal ongefilterd en zuiver is én gemaakt van biologisch geoogste rijst.

Froukje Betten geeft een lezing over het maakproces en laat ons de beelden zien van deze ambachtelijke sakeproductie dat veel opoffering vergt van de makers hiervan. De grootste opoffering is dat men soms een half jaar van huis is ver weg van familie en vrienden om deze ambacht en traditie in ere te houden. Deze smaak van toewijding gaan we proeven!

Kosten: 30 euro incl. alle rijstwijnen en lekkernijen
Leeftijd: vanaf 18 jaar!
Aanmeldingen uitsluitend via info@batsu.nl
Voor deze proeverij vragen we om een vooruitbetaling!

Print Friendly, PDF & Email