Japans boekbinden, Origami Pop-up BookJapan heeft een lange traditie van ambachten en kunst, vooral als het op papier aankomt. Deze workshop brengt je dichter bij verschillende Japanse ambachtelijke technieken: van de bekende origamitechniek en boekbinden tot de kunst van marmerpapier genaamd suminagashi en shibori, de Japanse manier van verven met de hand.

Karen van Indigo Craft Room toont je een unieke boekbindtechniek en je maakt stap voor stap je eigen Origami pop-up boek: van het vouwen van de covers met uniek handgemarmerd en met de hand geverfd papier, om de binnenpagina’s te vouwen en het boek samen te binden.

De pop-upboeken van Origami bieden verschillende mogelijkheden. Je kunt ze gebruiken als een wenskaart voor verjaardagen, bruiloften, valentijnskaarten … of zelfs als een mini-fotoalbum!
Karen maakt haar eigen papieren met behulp van de marmertechniek geïnspireerd door suminagashi en met de hand verven van Japans papier met de shibori-techniek in prachtige blauwe tinten.

Ze zal een selectie van papieren meenemen waaruit u uw favoriete kunt kiezen voor het maken van uw boekomslagen.
Alle materialen zijn inbegrepen in de registratiekosten (boekbindhulpmiddelen, papieren, een stapsgewijze handleiding om mee naar huis te nemen, Japanse thee en zelfgemaakte matcha-cake).

Meer informatie: Batsu

Print Friendly, PDF & Email