japanese calligraphy workshop by Lanka: a journey to manifesting your new years aspirations


  • Data:
  • Locatie: Cloud
  • Prinsengracht 276
    1016 HJ Amsterdam


Kakizome (書き初め) verwijst naar de traditie van het schrijven van de eerste kalligrafie van het jaar, meestal gedaan op of rond 2 januari. Het is een culturele praktijk die geworteld is in het uiten van iemands ambities, voornemens en goede wensen voor het komende jaar door middel van de kunst van kalligrafie.

Tijdens Kakizome kies je betekenisvolle woorden, zinnen of karakters die jouw persoonlijke doelen, verwachtingen en thema’s voor het nieuwe jaar weerspiegelen. Het maken van kalligrafie in deze periode wordt als veelbelovend beschouwd en wordt verondersteld een positieve toon te zetten voor het komende jaar .

Je kunt Kakizome niet alleen beoefenen als een vorm van artistieke expressie, maar ook als een manier om mindfulness, reflectie en het stellen van intenties voor het komende jaar te cultiveren. Het is een praktijk die de schoonheid van kalligrafie combineert met de symboliek van een nieuw begin. waardoor het een belangrijke culturele en artistieke traditie is in Japan.

In Lanka’s praktische kalligrafieworkshop word je door de basisprincipes van deze oude kunstvorm geleid. Van het beheersen van het gebruik van penseel en inkt tot het verfijnen van houding en manieren, deze meeslepende ervaring vormt het toneel voor een diepere verbinding met de Japanse kalligrafie.

Terwijl je je verdiept in de grondbeginselen van de Japanse kalligrafie, zullen deze uitmonden in de creatie van een woord of zin naar keuze. Deze karakters zullen centraal staan ​​in je eigen persoonlijke kunstwerken, de essentie van je nieuwjaarsambities vastleggen en dienen als herinnering van uw voornemens gedurende het jaar.

Je verlaat deze workshop ontspannen, geïnspireerd en uitgerust om Japanse kalligrafie in je eigen kunst te integreren. Ga met ons mee voor een unieke en verrijkende ervaring waarbij de kunst van Kakizome een voertuig wordt voor introspectie, mindfulness en de manifestatie van je doelen op een visueel verbluffende manier. en persoonlijk zinvolle manier.Laat uw voornemens vorm krijgen op papier, waardoor een meesterwerk ontstaat dat resoneert met de geest van uw persoonlijke intenties.

Meer informatie: Cloud.