Fukushima – acht jaar na de rampOp zondag 6 oktober geeft japanoloog Ingrid Houtkooper een boeiende lezing in onze winkel. Deze gaat over Fukushima.

Fukushima is de naam van de derde grootste prefectuur in Japan, net zo groot als Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel samen. Vooral beroemd vanwege de visserij- en landbouwproducten die daar al eeuwenlang vandaan komen, geroemd en geliefd vanwege de prachtige natuur. Fukushima is ook de naam van de kerncentrale waar een kernramp zich voltrok na de aardbeving en verwoestende tsunami op 11 maart 2011.

Ingrid Houtkooper reisde in november 2017 door de prefectuur Fukushima en woonde dit jaar twee maanden (januari & februari 2019) in een klein stadje net boven de stad Fukushima. Ze verzamelde vele boeiende verhalen van de mensen die er wonen en werken. In haar lezing komen ze voorbij. Het gezin dat plotsklaps gesommeerd werd hun huis te verlaten om er nooit meer naar terug te keren. De fruittelers en vissers die van de een op de andere dag hun producten niet meer konden verkopen. Maak kennis met Fukushima, acht jaar na de ramp.

Meer informatie: Batsu

Print Friendly, PDF & Email