Feestelijke opening Japanse Tuin met theaterconcert “Kojiki”


  • Data:
  • Locatie: Japanse tuin Hasselt
  • Gouverneur Verwilghensingel 23
    Hasselt


Op zondag 31 maart 2019 gaan de deuren van de Japanse Tuin opnieuw open na de wintersluiting. 

Diezelfde dag ontdek je de Japanse Tuin in prille lentestaat en dompel je je weer onder in de Japanse cultuur door deel te nemen aan een van de geleide wandelingen waar Japanse muziekdemonstraties en interactieve muziekworkshops (voor beginners) in geïntegreerd worden.

  • De wandelingen gaan door om 11u, 12u, 13u, 14u en 15u en duren telkens anderhalf uur, inclusief de muziekdemonstraties en muziekworkshops.
  • Tijdens de wandeling zullen 6 stops gemaakt worden met verschillende demonstraties van Japanse muziekinstrumenten, maar ook een taiko (Japanse drum) workshop en een Japanse dansworkshop voor beginners. Doe dus makkelijke kledij aan bij deelname!

Uitzonderlijk zijn we die dag geopend van 10.00u tot 16.00u (ipv 17.00u).

’s Avonds krijg je namelijk de unieke kans om om 17.30u het theaterconcert over de “Kojiki” bij te wonen. Deze oude Japanse legende vertelt het verhaal van het ontstaan van Japan, de shinto-goden en de overwinning van goed over kwaad. De artiesten van de Kojiki zijn Grete Moortgat van de Belgische taiko(drum)-groep Feniks Taiko en een aantal van haar leden, Chieko Kojima van KODO en een aantal leden van de populaire Japanse taiko(drum)-groep Bonten .

Print Friendly, PDF & Email