Expo I love JapanDe 1001 facetten van Japan

Bezoek een legendarisch land vol contrasten, ontspan in de beroemde Zen-tuinen en slenter door de levendige straten van een bruisende wijk.
Sedert 2 april nodigt de tentoonstellingsruimte van het station Luik-Guillemins bezoekers uit voor een meeslepende reis naar het hart van de Japanse cultuur met de gloednieuwe tentoonstelling I LOVE JAPAN. I LOVE JAPAN is een van de grootste tentoonstellingen over de Japanse cultuur in België. De tentoonstelling beslaat meer dan 1500m2 en wordt geanimeerd door een scenografie met immersive decors.

I LOVE JAPAN biedt een spannende reis aan om de verschillende gezichten van Japan te ontdekken, door de wetenschappelijk en culturele nauwkeurigheid in dienst te stellen van meeslepende, op maat gemaakte decors, omgevingsgeluiden en interactieve installaties. Een land met een rijke cultuur, gekenmerkt door voorouderlijke tradities waarvan de echo’s vandaag nog weerklinken.

Tijdens de ontdekkingstocht wordt de bezoeker ondergedompeld in het Japanse universum en zijn karakteristieke landschappen. Dankzij een reconstructie van emblematische Japanse symbolen neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op een reis door een Zen-tuin, een tempel, een Japans steegje, een drukke straat in het hart van Tokio, een capsulehotel of op het pad van de Torii om Boeddha te ontmoeten.

Van textielkunst tot meubels, origami, vaatwerk, tatoeages of de Japanse zevende kunst, de tentoonstelling belicht de artistieke rijkdom van deze mythische archipel.