De Kracht van Kanji


  • Data:
  • Locatie: ACU
  • Voorstraat 71
    3512AK Utrecht


Het afgelopen jaar deden de Japan Fans onderzoek naar Utrechters van Aziatische afkomst. Ze interviewden deze groep over hun ervaringen in de Domstad. Elk verhaal werd samengevat in een “kanji”, een Aziatisch karakter. Deze kunstwerkjes hangen en liggen nu verspreid door de stad, in de bibliotheken, cafeetjes en buurthuizen waar de interviews plaatsgevonden hebben. Vaak worden ze vergezeld van een foto, een QR code naar een interview, of een persoonlijk object van de geïnterviewde.
Wat maakt dat iemand uit Japan zich thuis voelt in Utrecht? En is dat anders voor een Japanner dan voor een Chinees, Vietnamees, Koreaan of Taiwanees? Op basis van die vragen ging Martine Mussies in gesprek met Utrechters met Aziatische roots. Samen met de interviews bieden de kunstwerkjes een uniek inkijkje in de levens van Utrechters van verschillende Aziatische culturen.
Vanaf 1 oktober exposeert politiek cultureel centrum ACU een tentoonstelling van deze werken, onder de naam: “De Kracht van Kanji”. Dit artistiek onderzoek wordt georganiseerd door Stichting Japan Fans, een organisatie die streeft naar een Utrechts centrum voor Japanse kunst en cultuur. Voor meer informatie over de exposities en de mogelijkheden tot bijdragen zie www.japanfans.nl .