Dance of the Brushes : Japanse inktkunstenaars – ĀtisutoIn de afgelopen 2 jaar hebben Norbèrt van Halderen en Sharon Schoof nauw samengewerkt. Dagelijks zetten ze steeds een volgende stap in het verbeteren van hun techniek. De Japanse wijsheid ‘Kaizen’ omarmen zij dan ook met liefde. Kaizen… elke dag een beetje beter worden.

UKIYO-E

De traditionele stijl van tekenen zoals in het oude Edo (Tokyo) werd beoefend, ademt niet slechts nostalgie, maar vraagt een uiterste concentratie. Het belangrijkste is het vastleggen van dat ene moment van schoonheid. Het is een liefdevolle taak en zoals toen in Edo, maken ook nu de Japanse inktkunstenaars die momenten van het echte leven waarneembaar. Ukiyo-e manifesteert zich in het gebruik van afwijkende papiersoorten in afwijkende formaten en het gebruik van veelal natuurlijke inktkleuren. Norbèrt en Sharon laten de Ukiyo-e stijl herleven en geven het vandaag de dag opnieuw de zachtheid mee die zo kenmerkend is voor deze stijl.

YOISHO

Het moment waarop het kunststuk zich toont aan het publiek, voel je het ontstaan in de hand van de inktkunstenaar. Het genot van de penselen die bezielt dansen over het papier, is te zien in het Zaansgroen tijdens de winter expositie van ‘Dance of the Brushes’. De expositie toont de moderne Ukiyo-e prenten en heeft bijzondere aandacht voor de Japanse winterbeelden.

Meer informatie: Galerie Zaansgroen