Colleges Japanse kunst en geschiedenis | AmsterdamVan furoshiki tot Fukushima

Heb je altijd al meer willen weten over Japanse kunst en geschiedenis? Dan is deze korte reeks iets voor jou! In deze korte reeks neemt Japanoloog en kunsthistorica Inge Klompmakers u mee van prehistorie tot hedendaagse kunst. Boeddhistische tempelcomplexen, de samoeraicultuur, porselein, lakwerk, prentkunst, theeceremonies, de kunst van het verpakken (furoshiki), de atoombom, pop-art, Yoko Ono, Murakami, Fukushima en meer typisch Japanse onderwerpen komen voorbij.

Je gids is Inge Klompmakers, specialist op het gebied van Japanse kunst en als zodanig al twintig jaar professioneel actief. Vaak houden veel overzichten van Japanse kunst op rond het jaar 1900 en laten ze de boeiende twintigste en eenentwintigste eeuw buiten beschouwing. Tijdens deze korte reeks zal daar wél aandacht voor zijn en heb je na afloop een compleet beeld van de Japanse kunst en geschiedenis.

In de vijf colleges is volop aandacht voor de hoogtepunten uit de schilderkunst en prentkunst, boeddhistische beeldhouwkunst en onderwerpen als netsuke. Heb je eerder de 8-delige reeks gevolgd bij ons? Dan is deze korte reeks een heerlijke opfrisser!

Meer informatie: Vrije Academie