Chrysantenfestival – Kikumatsuri


  • Data:
  • Locatie: Japanse Tuin Hasselt
  • Gouverneur Verwilghensingel 23
    3500 Hasselt


De Japanse Tuin in Hasselt is een verlengstuk van het Kapermolenpark. Het is met een oppervlakte van 2,5 hectare de grootste Japanse tuin in Europa.
Chrysanten worden in het Westen vooral geassocieerd met begrafenissen of doden-herdenkingen op het kerkhof, maar in het Verre Oosten zijn het geluksbloemen.
Van oudsher vieren Japanners de bloeiperiode van de chrysanten als het begin van de herfst. De chrysant of Kiku in de Japanse traditie staat symbool voor een lang leven en voor de Japanse keizer, en is hiermee de nationale bloem van Japan. Tijdens het festival worden de parken en tempels in heel Japan met fantastische chrysantencombinaties versiert.
Het chrysantenfestival in de Japanse Tuin gaat dit jaar door van 15 tot 23 oktober, een feesteditie gezien de tuin haar 30ste verjaardag viert.
Kikumatsuri (Chrysantenfestival) is het finale hoogtepunt van het seizoen. Wanneer de groene zomerbladeren rood, geel en bruin kleuren en de chrysanten fleurig in bloei staan, gaat de herfst van start. De bontgekleurde chrysanten zijn bloemen die Japan en België verbinden.

Meer informatie: Japanse tuin Hasselt