Chrysanten Festival – KikumatsuriElk jaar organiseert de Japanse Tuin in Hasselt het Chrysanten Festival (Kikumatsuri) als finale hoogtepunt van het seizoen.

Chrysanten hebben een lange geschiedenis in Japan en worden door hun oorspronkelijke medicinale gebruik geassocieerd met een lang leven en verjonging. Al snel na zijn introductie uit China in de 6e eeuw werd de chrysant een favoriet van het Japanse volk, waaronder de keizerlijke familie. Zij maakten er zelfs hun keizerlijk symbool van, dat tot op de dag van vandaag is gebleven.
Het is ook een symbool van de herfst en de rijstoogst. Het concept van een chrysantenfestival is niet eens nieuw; het eerste werd in 910 gehouden.

Dit jaar werkt de Japanse Tuin samen met lokale bloemenkunstenaar Els Geerdens en een team toegewijde vrijwilligers. Zij transformeren de Japanse Tuin voor twee weken om naar een kleurrijk en creatief spektakel.

Tickets kunnen ter plekke aan de balie gekocht worden. Er is geen online reservatie mogelijk. Gesloten op maandag (16, 23 en 30 oktober)
Meer informatie: www.visithasselt.be