Amsterdam Ramenfestival


  • Data:
  • Locatie: De Bajes
  • Utrechtsestraat 11
    Amsterdam


Ramen, het Japanse noedelsoepgerecht, is een heuse hit in Nederland. Zondag 17 februari 2019 organiseert Susam Pang van culinair blog bySam het Amsterdam Ramen Festival.

Het festival is bedoeld voor iedereen die ramen kan slurpen. Jong of oud, ramenexpert of ramenleek, iedereen is welkom. Pang: ‘Ik zou het ontzettend tof vinden als verstokte ramenfans hun vrienden die ramen nog niet zo goed kennen meenemen. Het is een perfecte gelegenheid om verschillende ramen te proberen.’

Ramensmaken

Ramen met kip, tonkotsu ramen (op basis van varkensbouillon), maar ook vegetarische ramen, ze zijn allemaal vertegenwoordigd op het Amsterdam Ramen Festival. Tijdens het festival zullen de volgende stands ramen serveren: Tokyo Ramen Iki (inmiddels twee vestigingen in Amsterdam), Sushilee, Ramen Brothers uit Haarlem, KU Kitchen & Bar, Vatten Ramen (drie ramenrestaurants in Amsterdam) en Aginamu. Bij Kotobuki, Food Escape en Food of Japan kun je terecht voor Japanse snacks zoals gefrituurde Japanse kip, takoyaki, hartige Japanse pannenkoeken, yakitori, karaage sticks, maar ook Japanse desserts zoals mochi, dorayaki, takoyaki.

Karaoke

Naast de gezamenlijke liefde voor ramen hebben Amsterdammers en Japanners nog een gemene deler: karaoke. Susam: ‘Een ramenfestival zonder karaoke is ondenkbaar. ’ Naast verschillende ramenstands waar bezoekers ramen kunnen kopen kunnen ze op het festival ook meezingen met Japanse liedjes. Voor degenen die geen Japans kunnen lezen zijn er ook Engelstalige songs.

Ramenburger

Tijdens het ramenfestival wordt een uniek gerecht geïntroduceerd: de ramenburger. Dit is een burger waarbij het vlees (of de groenten) niet tussen twee broodjes geklemd zit, maar tussen twee schijven van ramennoedels. Chef Justin Brown (bekend van The Chippy en Bao Buns Amsterdam) zal deze ramenburgers maken voor de bezoekers van dit evenement.

Meer informatie: Schatzoekerrs Amsterdam

Print Friendly, PDF & Email