25 jaar Von Sieboldgedenktuin

Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Hortus werd de Von Siebold Gedenktuin aangelegd. Nu de Hortus 425 jaar bestaat is dit tuindeel dus 25 jaar oud. Om dat te vieren heeft de Hortus een speciaal boekje uitgebracht: “Japan en Von Siebold”. Dit boekje wijdt uit over de verschillende Japanse planten die Von Siebold ooit meebracht naar de Hortus. Ook is er een speciale audiotour gemaakt ter gelegenheid van dit jubileum.

De Hortus botanicus Leiden omvat verschillende interessante tuindelen. Eén van die tuindelen is de Von Siebold Gedenktuin. In dit tuingedeelte staan meer dan honderd verschillende soorten planten uit Japan, zoals esdoorns (Acer), Hosta’s en Hydrangea’s. Von Siebold was een Duitse arts die jarenlang in Nederlandse dienst op het Japanse eiland Deshima werkte en woonde. Veel van zijn introducties zijn in de Hortus terechtgekomen en hiervan zijn nog meer dan tien planten over. De Gedenktuin bestaat dit jaar 25 jaar en om dat te vieren is er een nieuw wandelboekje verschenen: “Japan en Von Siebold”, een boekje dat u langs de Von Siebold-exemplaren leidt.

Het boekje is gratis te verkrijgen voor Hortus bezoekers. Aansluitend op deze route is er ook een audiotour voor uw smartphone verkrijgbaar: de izi-app. Deze is geheel gratis te downloaden in uw app-store of via www.izi.travel/hortus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *